Українці отримали платіжки за січень 2024 року із сумами за централізоване опалення більше на 30% порівняно із груднем. Комунальники пояснили, з чим пов'язаний такий стрімкий приріст у рахунках.

Жителям Чернігова прийшли платіжки за опалення із несподіваним "сюрпризом". При тому, що тарифи на послуги фіксовані та змінюватися не можуть, суми в рахунках за січень виявилися майже на третину вищими, ніж за грудень.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Фахівці "Облтеплокомуненерго" заявили, що різниця в платіжках пов'язана зі зміною середньомісячної температури. Так, грудень 2023 року був теплішим, ніж січень 2024 року. Отже, домогосподарства споживали більше теплової енергії, що спричинило зростання сум у платіжках.

"Нарахування споживачам послугу з постачання теплової енергії залежать від обсягів споживання тепла будинком, що зафіксовані вузлами комерційного обліку теплової енергії, якими обладнано багатоповерхівки", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

В Україні діє мораторій, який забороняє перегляд тарифів на опалення, газ та гарячу воду. За прогнозами Нацбанку, ймовірне скасування мораторію та поетапне зростання тарифів може відбутися вже 2025 року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тарифний удар нижче за пояс: українці протестують через суми у комунальних платіжках.

Також наш портал інформував, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.

Крім того, ми писали, "Київтеплоенерго" попередило споживачів: що потрібно встигнути до кінця лютого.