Нещодавно у Володимирі, Волинській області, сталася неприємна подія – через аварію на ділянці водопроводу було підтоплено кілька приватних садиб.

Як повідомляє КП "Володимирводоканал", на місці розриву труби аварійно-відновлювальна бригада виявила ознаки самовільного втручання у міську водопровідну мережу.

Відключення води у Києві
Відключення води у Києві

Після розслідування з'ясувалося, що винуватцем інциденту став місцевий мешканець, будинок якого напередодні відключили від централізованого водопостачання через значну заборгованість за надані послуги. Як виявилось, цей споживач уже майже рік не платить за воду, накопичивши борг у розмірі понад 6000 гривень.

Неодноразові письмові та усні заклики працівників водоканалу розрахуватися за надані послуги жодного разу не дали результату. Декілька спроб обговорити ситуацію безпосередньо за місцем проживання боржника також виявилися марними – до робітників водоканалу так ніхто й не вийшов.

Популярні новини зараз
Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Працівник водоканалу, фото ілюстративне: Facebook Коломияводоканал
Працівник водоканалу, фото ілюстративне: Facebook Коломияводоканал

Комунальникам довелося піти на крайню міру – тимчасово припинити надання послуг водопостачання даному абоненту. Для повторного підключення йому потрібно буде не лише погасити заборгованість, а й оплатити повторне підключення. Проте натомість боржник вирішив повернути собі воду варварським способом – самовільно втрутившись у роботу зовнішніх мереж. Як наслідок – аварія та підтоплення сусідніх подвір'їв.

Нагадаємо, українцям "вибачать" борги за воду та каналізацію: хто може не платити

Як повідомляв "Знай.uа", як не стати заручником чужих боргів: у водоканалі вказали на важливий момент

Знай.ua писав, платити за комуналку можна вдвічі менше: кого з українців не розорять платіжки