Житомирська філія "Газмережі" поділилася з українцями важливою інформацією про те, що відбувається, коли до вас стукає газовий контролер і які моменти варто врахувати.

Контролери раз на півроку проводять обхід серед мешканців заради перевірки вашого лічильника та фіксації його показників. Це важлива процедура, але багато хто не знає, як правильно до неї підготуватися і просто не відчиняють двері.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

По-перше, контролер повинен мати при собі посвідчення та документ, де зазначені адреси споживачів, які підлягають перевірці на даний час. Це означає, що ви завжди можете переконатись у справжній причині візиту.

Під час візиту контролер фотографує показники вашого газового лічильника. Це необхідно для додаткової фіксації даних та створення надійної бази інформації.

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Контролер також складає акт інвентаризації та перевіряє відповідність встановлених газових приладів їх базі даних.

Перевірка лічильників / фото: скріншот Facebook
Перевірка лічильників / фото: скріншот Facebook

Однак контролери гнучкі у своєму графіку і готові прийти у зручний для вас час, навіть у вечірній час або у вихідні дні. Це робиться для зручності, щоб забезпечити максимальну доступність перевірки.

Зазвичай контролери залишають повідомлення, попереджаючи про майбутній візит. Це застерігає від непорозумінь та допомагає вам скоординувати зустріч із ними.

Зрештою, це гарантує, що ваші нарахування будуть коректними, і ви уникнете неприємних ситуацій.

Крім того, Знай.ua повідомляв, неправильні показники та зайві нарахування у платіжці: газовики дали інструкцію, як це виправити

Також наш портал інформував, електронні платіжки та оплата онлайн: газовики поділилися зі споживачами важливою інструкцією

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що можна більше не платити: яка комуналка в Україні стала "безкоштовною"