Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що днями Волинський апеляційний суд скасував рішення Луцького міськрайонного суду щодо "незаконності" плати за доставку газу. Суд ухвалив задовольнити позов Волиньоблгазу та стягнути зі споживача борг за доставку.

При цьому сам борг у цій справі - трохи більше 10 тисяч гривень. Але в апеляції облгаз стягнув із відповідача ще й судові витрати – майже 7 тисяч гривень.

Тепер українці мають серйозні питання, на які можуть відповісти фахівці консультаційного центру "ГазПравда" в мережі Facebook.

Лічильник газу, скріншот: YouTube
Лічильник газу, скріншот: YouTube

Одна з українок звернулася із повідомленням такого змісту:

Популярні новини зараз
В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні
Показати ще

"Щодо транспортування газу Мінсоцполітики не виділяють кошти на субсидії!!! При цьому є винятки, коли заборгованість (яка відповідає зазначеним вище умовам) не впливає на призначення житлової субсидії:

- за наявності заборгованості за послугу з постачання та розподілу природного газу, нарахованої виконавцем комунальної послуги;

- коли Мінсоцполітики не забезпечено фінансування житлових субсидій громадянам”.

Відповідь "ГазПравди", скріншот: Facebook
Відповідь "ГазПравди", скріншот: Facebook

На що спеціалісти "ГазПравди" мають свою відповідь: "Читайте там же далі: 2 Чи є способи вирішення питання призначення субсидії за наявності заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг? Так. Це питання може бути вирішене позитивно в таких випадках: -
сплати заборгованості, що підтверджується документально;
- укладання договору про її реструктуризацію;
- оскарження споживачем заборгованості у судовому порядку (підтвердженням є постанова про відкриття провадження у справі)".

Лічильник газу, скріншот: YouTube
Лічильник газу, скріншот: YouTube

Нагадаємо, трубу відрізали, а борги зростають: українців змушують платити за газ, яким вони не користуються.

Раніше повідомлялося, що з лютого на українців чекають нові платіжки на тепло і газ.

Також, "Неможливо закип'ятити воду": клієнти "Нафтогазу" шоковані різким погіршенням якості газу.