З недавнього часу українці сплачують три платіжки за природний газ: за спожитий обсяг, розподіл газу та ТО мережі. При цьому так звану доставку потрібно сплачувати навіть тоді, коли споживач не користується газом.

Тому, для деяких українців встановили мінімальну плату за доставку природного. Про це розповіли в Дніпровській філії "Газмережі".

Доставка газу. Фото: скрін youtube
Доставка газу. Фото: скрін youtube

Хто може сплатити мінімальну суму в другій платіжці

1) споживачі, які не користуються газом, але приєднані до газової мережі,

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

2) українці, які використовують мінімальний обсяг природного газу

3) люди, які користуються газом менш як 9 місяців.

В усіх випадках, плата за доставку газу буде мінімальною. Сума в цій платіжці буде залежати від кількості газового обладнання, встановленого в помешканні.

В 2024 році споживачі Дніпра та Дніпровського району заплатять від 3,51 грн до 28,26 грн. Для решти регіонів плата буде інша, оскільки для розрахунку використовують тариф на розподіл газу, який встановлюється індивідуально.

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

Загалом, найменше заплатять споживачі, які користуються лише газовою плитою, трохи дорожче складе плата в помешканні, де є газова плита та газова колонка. Найвища сума буде в домогосподарстві, де встановлене автономне опалення.

Якщо ви не використовуєте природний газ, то щоб не платити зайві кошти, можна написати заяву на від'єднання від газової мережі.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, по 500 гривень щомісяця: хто з українців отримає компенсацію на оплату комуналки

Раніше портал Знай інформував, відключать світло за чужі борги: на споживачів чекає серйозне випробування

Також наш портал повідомляв, українці побоюються газових платіжок: поблажок більше не буде