Українці мають право отримувати заслужені виплати після виходу на пенсію. Однак з кожним роком вимоги до майбутніх пенсіонерів все більше зростають.

При виході на пенсію, враховують не лише вік людини, а й кількість страхового стажу. Про те, як змінилися вимоги в 2024 році, розповіли в виданні "На пенсії".

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Право на призначення пенсії за віком мають українці, які досягли 60, 63 та 65 років в залежності від наявного у них страхового стажу.

Вимоги до українців, які вийдуть на пенсію в 2024 році

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

1) люди, які досягли 60 років, повинні мати не менше 31 року стажу,

2) для людей, віком 63 років, кількість стажу скорочується до 21 року.

3) щоб вийти на відпочинок в 65 років, майбутній пенсіонер повинен мати 15 років страхового стажу.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Для призначення пенсії, громадянину потрібно звернутися до територіального органу ПФУ особисто або оформити заяву через портал Пенсійного фонду. В будь-якому разі вам знадобиться пакет документів: особисті (ІПН, паспорт довідка про шлюб, реквізити, фото) та ті, які підтвердять наявний страховий стаж.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Якщо в реєстрі застрахованих осіб є інформація про період трудової діяльності до 2004 року, то пенсію за віком призначать автоматично.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, спробуйте прожити на це: скільки продуктів можуть придбати українці, які працюють на "мінімалку"

Раніше портал Знай інформував, якщо грошей не вистачає: українцям, які опинилися в скрутному становищі виплатять фінансову допомогу

Також наш портал повідомляв, є тільки два шляхи: як старенькі можуть підвищити свої виплати