До цього часу, якщо пенсія перевищувала встановлений законом максимум - 23,6 тисяч гривень, то суд її обмежував.

В результаті цього пенсіонери не могли отримувати більше максимальної пенсії. Та зараз ситуація змінилась і пенсіонери мають змогу збільшити розміри виплат. Про те як це зробити, розповів 24 Канал.

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

Конституційний суд України розглядає законність обмеження максимального розміру пенсій в Україні. Він становить десять прожиткових мінімумів для тих осіб, які втратили працездатність.

Олена Воронкова – адвокат, вважає, що тільки рішення суду може змінити можливість пенсіонерів отримувати заслужені гроші без обмежень.

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Судове засідання. Фото: скрін Ютуб
Судове засідання. Фото: скрін Ютуб

Варіанти оскарження розміру

Якщо Конституційним судом обмеження пенсій буде визнане неправомірним, то громадяни можуть перерахувати виплати. Звичайно, потрібно буде звернутись до місцевого Пенсійного фонду, щоб переглянути розмір пенсії.

Інший варіант, але більш затратний по зусиллям та часу – звернутись до суду, щоб відстояти своє право отримувати пенсію, яка більша за встановлений максимум.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Для пенсіонерів, які раніше пройшли судові процеси і отримали рішення не в їхню користь, варто повторно звернутись до суду. Ймовірно, перегляд справи призведе до позитивного рішення. Але, якщо Конституційний суд залишить обмеження, варто шукати інші підстави для зняття обмежень для своєї пенсії.

Нагадаємо, портал Знай інформував, 9 тисяч гривень на опалення: українців попередили, що можна втратити останні гроші

Раніше на порталі Знай повідомлялося, індексація пенсій 2024: хто отримає додаткові 1000 гривень

Також наш портал інформував, пенсіонерам заморозять карти "Ощадбанку": що потрібно встигнути