Попри війну, держава продовжує платити пенсії, соціальні виплати та державні заробітні плати. Громадяни, які тимчасово втратили працездатність також можуть отримувати грошові виплати.

З 1 січня 2024 року, система страхових виплат по втраті працездатності змінилась. Це пов'язано з підвищенням мінімальної заробітної плати. Збільшення планують робити в два етапи: в січні, а наступний у квітні. До мінімальної заробітної плати прив’язані багато виплат, в тому числі пенсійні, заробітні плати бюджетників та і страхові. Про те, які зміни відбулися в страхових виплатах, розповіли в ПФУ.

Виплати / гроші
Виплати / гроші: depositphotos

Сума виплат визначається по ступеню втрати працездатності (у відсотках), та пов’язана з середньомісячною заробітною платою, яку отримувала людина до пошкодження здоров’я.

Зміни з 1 січня 2024 року:

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще
  • мінімальний розмір призначеної страхової виплати, якщо втрата працездатності зафіксована на 100% не може бути нижчим від 7100 гривень – мінімальної заробітної плати станом на зараз;

  • максимальний розмір страхової виплати не може перевищувати 4 мінімальні заробітні плати -28400 гривень.

Гроші / фото
Гроші / фото: depositphotos

Виплати здійснюються в наступному місяці після їх призначення державою. Тобто, якщо вам призначили виплату у січні, то її виплати варто очікувати у лютому 2024 року.

Нагадаємо, портал Знай інформував, від одноразової до постійної: місцеві адміністрації виплачують допомогу

Раніше на порталі Знай повідомлялося, плакати чи сміятися: пенсіонерів порадують надбавкою у 300 гривень

Також, наш портал інформував, українці скаржаться на нові правила в обмінниках: за долари треба ще й доплачувати