У березні минулого року держава проводила індексацію пенсій. В квітні підвищення виплат торкнулося й працюючих пенсіонерів.

В Міністерстві соціальної політики пояснили, як відбувається перерахунок виплат, для пенсіонерів, які все ще працюють. Якщо громадянин, після призначення пенсії, продовжив працювати, при перерахунку враховують останні 24 місяці страхового стажу, незалежно від перерв роботи. Перерахунок відбувається із доходу з якого була обчислена основна пенсія.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Якщо є бажання пенсіонера, перерахунок буде відбуватись із заробітної плати за період страхового стажу. При цьому застосовується показник середньої заробітної плати, який буде врахований під час призначення пенсії.

Якщо застрахована особа має менш як 24 місяці страхового стажу, перерахунок буде проводитись не раніше, ніж через два роки після попереднього перерахунку, або призначення. Це відбувається з урахуванням страхового стажу після призначення.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Пенсіонерка у банкомату / фото: відкриті джерела
Пенсіонерка у банкомату / фото: відкриті джерела

Якщо працюючий пенсіонер набув стажу, достатнього для обчислення пенсії (це 35 років для чоловіків, та 30 років для жінок), то індексація буде проводитись незалежно від того, скільки часу минуло після її індексації. Перерахунок пенсії також може проводитись у зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність.

Нагадаємо, портал Знай інформував, як перевірити чи може пенсіонер отримувати виплати: детальна інструкція

Раніше на порталі Знай повідомлялося, в Україні стає все менше і менше пенсіонерів – що відбувається

Також, наш портал інформував, від 500 до 2000 гривень: кому із пенсіонерів виплатять додаткову допомогу