Для виходу на заслужений відпочинок та призначення пенсії потрібний страховий стаж. З кожним роком вимоги зростають і не завжди зрозуміло, чи достатньо його для пенсії.

Дізнатися про наявний стаж досить просто. Для цього можна самостійно скористатися веб порталом ПФУ.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Алгоритм перевірки страхового стажу

Для початку зайдіть на сайт Пенсійного Фонду та авторизуйтесь там. Ця процедура може проходити за допомогою кваліфікованого електронного підпису, через Дію, або ж за допомогою своєї банківської карти.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Після входу в кабінет виконайте такі дії:

  • Ліве меню збоку містить у собі посилання "Електронна трудова книга", туди варто зайти;

  • Натиснути на функцію дані ЕТК;

  • Оберіть вкладку оцифрована ЕТК;

Пенсіонери. Фото Freepik
Пенсіонери. Фото Freepik

За посиланням буде відображатись інформація, яка розповість про трудові відносини громадянина та його страховий стаж. Ці відомості краще звірити з власними копіями документів. Якщо щось не сходиться, необхідно звернутись до Пенсійного Фонду особисто, щоб не втратити майбутні виплати.

Варто пам'ятати, що в онлайн режимі можна перевірити лише той страховий стаж, який ви набули після 2004 року. Інформацію про стаж раніше реєстр містити не буде. Такий стаж варто підтверджувати за допомогою інших документів.

Нагадаємо, портал Знай інформував, у Пенсійному фонді нагадали, хто залишиться без субсидій: відмовлять у допомозі

Раніше на порталі Знай повідомлялося, "Половина бюджету порожня": експерт розповів, на яке підвищення можуть розраховувати пенсіонери

Також, наш портал інформував, ризикуєте втратити частину виплат: коли краще звертатися за оформленням субсидії