Частина українців може отримувати житлову субсидію на оплату комуналки. Ця сума покриває частину витрат в платіжках.

Але є категорії громадян, які мають право на пільги, які дозволяють платити на 50% або 100% менше. Серед них і багатодітні родини. Про те хто може отримати та які умови, розповіли в Департаменті соціального захисту населення Сумської міської ради.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

До складу такої родини, включаються діти, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, – до закінчення закладів освіти, але не довше ніж до досягнення ними 23 років.

Сукупний дохід родини

Популярні новини зараз
Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Право на пільгу мають сім'ї, сукупний місячний дохід яких не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (в 2023 році – 3 760 гривень).

Декларація доходів. Фото: скриншот Youtube
Декларація доходів. Фото: скриншот Youtube

До складу доходів, які враховуються, належать: пенсія, зарплата, грошове забезпечення, стипендія, соціальна допомога, доходи від підприємницької діяльності, допомога по безробіттю (та інші виплати, які надає фонд соціального страхування).

Якщо виконано умови, то родина отримуватиме пільги впродовж 12 місяців з дня визначення відповідного права.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, масштабний перегляд комунальних тарифів: ціни точно змусять вас плакати

Раніше портал Знай інформував, потрібно знати всім споживачам: газовики "розклали по полицях" важливе питання

Також наш портал повідомляв, українців попередили, що буде, якщо вони не повернуть за світло величезні борги: "Це гальмує..."