Станом на 1 грудня 2023 року кияни винні за споживання електроенергії 1 млрд грн, про що говорять дані компанії Yasno.

До кінця поточного року за послуги електропостачання вирішили не платити понад 1 мільйон осіб. Це третина побутових споживачів. І це цілком логічно за умов повномасштабної війни. Багато сімей опинилися у важкому фінансовому становищі.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Уточнюється, що 130 тис. сімей накопичили борг за електроенергію більш як за 3 місяці. Більшість із них (понад 100 тис.) щомісяця споживають до 250 кВтг електроенергії.

У компанії звернули увагу, що останнім часом кияни поводяться "погано". Таке ставлення називають безвідповідальним.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

"Це гальмує темпи відновлення енергетичної інфраструктури, оскільки для цього необхідне стабільне надходження коштів від споживачів", - заявляють у компанії.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Коли скасують заборону відключення за боргами, неплатники можуть взагалі залишитися без електропостачання, попереджають у YASNO.

Там просять додати пункт "розрахуватися із боргами" до переліку справ перед Новим Роком. Тоді 2024-й українці зможуть зустріти без боргів і зайвого клопоту. При цьому в компанії окремо подякували тим громадянам, які щомісяця оплачують комуналку.

Нагадаємо, масштабнийперегляд комунальних тарифів: ціни точно змусять вас плакати

Як повідомляв "Знай.uа", українці ще можуть отримати "зимову" субсидію: але є один маленький нюанс

Знай.ua писав, 4 грн за кВт: українцям пояснили, що станеться з тарифом на світ у 2024 році