Рахунки за комуналку змушують українців "братися за голови". Купа платіжок, деколи зайві нарахування. Але окрім цього споживачам потрібно передавати показники лічильника.

До компанії "Нафтогаз" звернулася українка з проханням пояснити за що їй сплачувати. 10 років тому їй відключили газ та опломбували трубу. Тепер всі борги сплачені і вона не знає, що і куди їй сплачувати.

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

Фахівці компанії розповіли як швидко і просто дізнатися суму до сплати по двох платіжкам, знаючи лише номер особового рахунку.

Як перевірити стан рахунку

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот
Показати ще

Українці сплачують за газ двома платіжками - за спожитий обсяг до "Нафтогазу" та за розподіл газу до "Газмережі" (облгазу). При цьому рахунки одного споживача в цих компаніях різні.

Щоб дізнатися стан рахунку в "Нафтогазі" можна скористатися одним з їх сервісів. Це можна зробити за допомогою особистого кабінету чи чат-ботів GASUA в Messenger, Telegram, Viber. Стан рахунку в особистому кабінеті знаходиться на головній сторінці. Для перевірки стану рахунку в чат-боті в головному меню натисніть "Мій рахунок".

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

За розподіл газу, можна використати наступні сервіси: звернувшись до Вашого оператора ГРМ. Електронна пошта ОГРМ для листування: office.mk@grmu.com.ua. Важливо, що електронна адреса для регіонів різна.

Звернення до "Нафтогазу". Фото: скрін
Звернення до "Нафтогазу". Фото: скрін

Відповідь "Нафтогазу". Фото: скрін Фейсбук
Відповідь "Нафтогазу". Фото: скрін Фейсбук

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, українці ще можуть отримати "зимову" субсидію: але є один маленький нюанс

Раніше портал Знай інформував, залишилися лічені дні: що потрібно встигнути, щоб не обомліти від платіжок

Також наш портал повідомляв, масштабний перегляд комунальних тарифів: ціни точно змусять вас плакати