Підвищення комунальних тарифів – болюче питання для українців. Втім, нескінченно відтягувати неминуче не будуть. У Нацбанку дали прогноз, коли та які послуги можуть подорожчати.

Зростання вартості комунальних послуг – питання часу. Зокрема, йдеться про тарифи на блакитне паливо, гарячу воду та опалення. Швидше за все перегляд цін відбудеться не раніше 2025 року. За очікуваннями Нацбанку, саме цього року має закінчитися дія мораторію на перегляд тарифів.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

У НБУ наголосили, що стримування комунальних тарифів на такий термін дозволить уникнути надміру активного зростання цін. Водночас регулятор наголошує на тому, що навіть після скасування мораторію не буде різкого зльоту тарифів.

Попередньо, тарифи на газ, тепло та гарячу воду підвищуватимуть у кілька етапів. Паралельно уряд, швидше за все, розширюватиме програму підтримки населення, тобто субсидії.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Тарифи на газ. Фото: скрін youtube
Тарифи на газ. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що, за оцінками експертів, українці мають платити за блакитне паливо приблизно 10-12 гривень за кубометр. Водночас вартість електроенергії можуть підняти до 3,5 гривні за кВт/год. Однак це може статися значно раніше, адже мораторій не поширюється на вартість світла.

Раніше портал Знай повідомляв, в Україні зросли тарифи на комуналку, але люди могли цього не помітити: що змінилося за рік.

Також наш портал інформував, тарифи на тепло перерахували в одному з великих міст: хто платитиме менше.

Крім того, ми писали, 75 гривень за куб і вище: українцям показали, як можуть змінитися ціни на воду.