Кабінетом Міністрів були внесені зміни до низки постанов уряду стосовно виплат для ВПО та обліку. Деякі з них вже почали діяти, а частину ще обговорюють.

Введені зміни торкнуться всіх внутрішньо переміщених осіб. Про те чого чекати українцям зі статусом ВПО розповіли в виданні "Юридичний вісник України".

ВПО. Фото: скрін youtube
ВПО. Фото: скрін youtube

З наступного року, переселенці, які повернулись з-за кордону можуть звернутись за виплатами протягом 15 днів після повернення. Такі зміни стосуватимуться тих, хто буде оформлюватись вперше.

Якщо людина перемістилась другий раз у результаті евакуації, виплати будуть дійсні ще протягом 6 місяців. Але це буде лише при умові, якщо людина буде офіційно внесена до списку евакуйованих громадян. Ці списки на офіційному рівні мають затверджуватись військовими обласними адміністраціями.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Перевірки ВПО. Фото: скриншот з відео
Перевірки ВПО. Фото: скриншот з відео

Внутрішньо переміщені особи будуть отримувати виплати ще протягом 3 місяців після завершення бойових дій у зоні, з якої вони перемістились. Раніше виплати могли припинятись на наступний місяць.

Якщо особа не працює, але є працездатною, то протягом 3 місяців після отримання статусу вона має посприяти своїй зайнятості. У іншому випадку, громадянин повинен зареєструватись офіційно, як безробітний у місцевому центрі зайнятості.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

У наступному році, також, внутрішньо переміщеним особам продовжать виплати, якщо вони належать до вразливої категорії громадян. Цей проєкт підтримує найбільш незахищені категорії ВПО, які потребують допомоги держави.

Нагадаємо,портал Знай інформував, пенсіонерам дадуть додатковий шанс: якщо цього не зробити – будете без виплат

Раніше на порталі Знай повідомлялося, 10 пенсій за один раз: як отримати грошову допомогу – є конкретні умови

Також, наш портал інформував, від дитячих товарів до продуктових наборів: де українцям в різних регіонах отримати допомогу