Пенсіонерам дадуть додатковий шанс пройти фізичну ідентифікацію та зберегти свої виплати. Про це йдеться facebook-сторінці Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Українські пенсіонери, які одержують виплати через "Ощадбанк", зобов'язані пройти ідентифікацію до 31 грудня 2023 року. Втім, у цей термін пройти процедуру виходить не у всіх одержувачів пенсій.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

У зв'язку з цим було розроблено постанову Кабміну про продовження терміну проходження фізичної ідентифікації одержувачів пенсійних виплат. Найближчим часом його буде винесено на розгляд уряду.

Передбачається, що пенсіонерам дадуть три додаткові місяці на проходження обов'язкової процедури. Втім, це стосуватиметься лише літніх громадян зі статусом ВПО.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

"Ощадбанк". Фото: скрін youtube
"Ощадбанк". Фото: скрін youtube

"Зокрема, пропонується продовжити строк здійснення фізичної перевірки осіб в Ощадбанку до 1 квітня 2024 року. Це стосується внутрішньо переміщених осіб, яких було взято на облік до 24 лютого 2022 року", - йдеться у повідомленні відомства.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ідентифікація пенсіонерів: що потрібно зробити, щоб не втратити виплати.

Також наш портал інформував, очікування пенсійного посвідчення: у ПФУ розповіли, скільки часу це займе.

Крім того, ми писали, українцям радять одразу знімати пенсію з банківських карток - пропадуть гроші, а повернути буде складно.