З березня українці отримали можливість "купувати" собі страховий стаж для того, щоб збільшити розмір своєї майбутньої пенсії. Через те, що добровільні внески в нашій країні з'явились нещодавно, то багато моментів викликають питання.

Періодичність та розмір сплати таких добровільних внесків людина визначає самостійно, виходячи із своїх фінансових можливостей.

Пенсіонери / фото
Пенсіонери / фото

Зокрема, на офіційній сторінці Пенсійного Фонду українці поцікавились, яку суму добровільного пенсійного внеску потрібно сплатити в січні 2024 року, для того, щоб у страховий стаж зарахували повний місяць.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Фахівці пояснюють, що для того, щоб до страхового стажу було зараховано один повний місяць, сума добровільного внеску повинна бути не меншою від розміру мінімального страхового внеску, який визначається як 22% від розміру мінімальної заробітної плати.

Гроші / фото
Гроші / фото: Pixabay

"Тобто, для того, аби в січні 2024 року до страхового стажу вам було зараховано один повний місяць, потрібно сплатити 1562 грн (22% х 7100 грн, де 7100 грн – розмір мінімальної заробітної плати з 1 січня 2024 року)", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, портал Знай інформував, українцям переглянуть розмір субсидії: кому можуть змінити виплати

Раніше на порталі Знай повідомлялося, українцям може нараховуватись страховий стаж навіть після звільнення: у ПФУ розкрили секрет

Також, наш портал інформував, українці втратять субсидії у розпал опалювального сезону