Українцям, які отримують житлову субсидію, у ряді випадків можуть перерахувати розмір допомоги. Іноді це відбувається автоматично, а в окремих випадках потрібно звертатися особисто. Про те, коли можуть переглянути розмір субсидії, повідомили на сайті Верховної Ради України.

Найчастіше субсидії українцям перераховують без особистого звернення. Зокрема, у разі зміни тарифів на комунальні послуги, зміни відсотка обов'язкового платежу, норм споживання, а також зміни виконавців послуги та отримання уточненої інформації щодо доходів домогосподарства.

Отримувачі субсидій. Фото: Youtube
Отримувачі субсидій. Фото: Youtube

Крім того, розмір житлової субсидії може бути переглянутий на підставі особистого звернення отримувача допомоги. В українському законодавстві передбачено кілька підстав для цього:

  • зміна чи уточнення розміру доходу;
  • для непрацюючих пенсіонерів, субсидію яким давали з урахуванням зарплати;
  • непрацездатним, що живуть самі, на понаднормову площу житла.

Отримувачі субсидій. Фото: Youtube
Отримувачі субсидій. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Крім того, розмір субсидії можуть перерахувати, якщо в домогосподарстві змінилася кількість мешканців. Про цю обставину субсидіант зобов'язаний повідомити органи ПФУ протягом 30-денного періоду.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, субсидії на комуналку: пенсіонерам нагадали правила отримання допомоги від держави.

Також наш портал інформував, субсидії для українців у 2024 році: чи збільшать розмір допомоги.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, дохід сім'ї для призначення субсидії: у ПФУ пояснили як вплине отримання допомоги на виплату.