Офіційно працевлаштованим українцям нараховується страховий стаж, необхідний для призначення пенсії. Втім, навіть після звільнення можна не гаяти часу й отримувати дорогоцінний стаж. Що для цього потрібно розповіли у Пенсійному фонді.

Українці, які з якоїсь причини втратили роботу, можуть продовжувати отримувати страховий стаж навіть після звільнення. Для цього необхідно сплачувати добровільні внески в системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування.

Трудова книжка, кадр з відео
Трудова книжка, кадр з відео

Це може стати виходом, наприклад, якщо людина переходить на іншу роботу і не хоче втрачати жодного місяця стажу. Після працевлаштування можна продовжити сплачувати внески, що дозволить збільшити розмір зарплати для розрахунку майбутньої пенсії.

"Ви можете сплачувати добровільні внески у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування протягом того періоду часу, який визначите самостійно. Такий період часу не залежить від того, чи ви працевлаштовані, чи ні", - пояснили у ПФУ.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що один повний місяць стажу буде зарахований при внеску на суму щонайменше 1474 гривні. При цьому слід враховувати, що стаж буде зараховано за місяць, у якому оплата надійшла на рахунок ПФУ.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям радять одразу знімати пенсію з банківських карток - пропадуть гроші, а повернути буде складно.

Також наш портал інформував, очікування пенсійного посвідчення: у ПФУ розповіли, скільки часу це займе.

Крім того, ми писали, деякі пенсіонери отримають подарунок під новорічну ялинку: кому піднімуть виплати.