Частина українців ризкую втратити право на отримання субсидії. Мова йде зокрема про тих, хто накопичує заборогованість за несплату комунальних послуг.

Про це розповіла Директор Департаменту пенсійного забезпечення, страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг Пенсійного фонду Олена Охріменко.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Вона пояснила, що допомогу від держави скасують тим українцям, які мають борг вище 680 гривень і не сплачували за комунальні послуги довше 3 місяців.

Чиновниця додала про те, що у випадку заборгованості можна повернути право на субсидію лише трьома способами: лише якщо людина укладе договір про реструктуризацію, оскаржить борг у суді або ж погасить заборгованість.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Тобто йдеться про такі випадки:

  • є документальне підтвердження сплати заборгованості. Одержувач субсидії повинен передати у ПФУ документи, які б підтверджували, що він нічого не винен постачальникам послуг;
  • є укладений договір про реструктуризацію боргу. У такому випадку одержувач повинен укласти з постачальником комунпослуг договір про його реструктуризацію, згідно з яким зобов'язується сплатити суму боргу упродовж певного терміну;
  • є оскарження заборгованості у судовому порядку. Одержувач субсидії повинен надати у ПФУ судову ухвалу про відкриття провадження у даній справі.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Таким чином, для того щоб отримати житлову субсидію, при наявній заборгованості, вам необхідно звернутися у відділення Пенсійного фонду за місцем проживання із заявою про призначення допомоги.

До заяви треба додати також документи, що підтверджують наявність боргу та підстави для виключення із розрахунку субсидії.

Нагадаємо, портал Знай інформував, у Києві помітили дуже рідкісний польський фургон, схожий на "Таврію": ідеальне авто - для кризи

Раніше на порталі Знай повідомлялося, менше 50 грн/л: експерт розповів, які ціни будуть у грудні на бензин, солярку та газ

Також, наш портал інформував, українським водіям підказали, як уникнути евакуації авто на штрафмайданчик: можна ще й заробити