Важливо розповісти всім дорогим читачам, що на даний момент прийняті всі нормативно-правові акти, які регулюють це питання на законодавчому рівні для мешканців багатоповерхівок. Фінальним ухваленим документом став Типовий договір на технічне обслуговування газових мереж.

На цей раз варто розповісти, що передбачає "Типовий договір на техобслуговування внутрішньобудинкових газових мереж".

НКРЕКУ 5 грудня 2023 року постановою №2291 затвердила Типовий договір на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання у багатоквартирних будинках та відрегулювала Кодекс газорозподільних систем.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Згідно з прийнятими правками, оператори газорозподільних систем зобов'язані:

Популярні новини зараз
Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

- привести діючі договори на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку у відповідність до Типового договору;

- проінформувати співвласників багатоквартирних будинків про укладення договору за формою Типового договору, розмістивши інформацію про це у рахунках на оплату послуг з доставки газу.

Фактом укладання Типового договору вважається надання послуги розподілу газу та підпису сторін для такого договору не потрібним. Тобто його дія поширюється на всіх споживачів, які підключені до розподілу газу.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Коли прийде третя платіжка за газ

Відповідно до ухваленої постанови НКРЕКП, споживачі скоро отримають нові квитанції з ще однією графою.

Типовий договір передбачає, що техобслуговування внутрішньобудинкових мереж оплачується замовником щорічно за ціною, яку визначить оператор ГРМ.

Відповідно до Закону України “Про житлово-комунальні послуги”, оператори ГРМ до 5 січня 2024 року зобов'язані опублікувати дані про кошторисну вартість техобслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання кожного багатоквартирного будинку, що знаходиться на території його ліцензійної діяльності.

Нагадаємо, корисний подарунок під ялинку: у Yasno вирішили порадувати українців напередодні свят.

Раніше повідомлялося, надії на спад: ціни на пальне в Україні знижуватимуться, обіцяє експерт.

Також, нові тарифи на воду та каналізацію: хто платитиме більше.