Для всіх наших читачів, які вже чули про так звану "третю платіжку" за газ є дуже важлива новина. Відомо, що вже ухвалено нормативно-правові акти, які регулюють це питання на законодавчому рівні для мешканців багатоповерхівок.

Фінальним ухваленим документом став Типовий договір на технічне обслуговування, який Регулятор затвердив 5 грудня 2023 року.

Про це пише консультаційний центр "ГазПравда".

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ), затвердила "Типовий договір на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку" та внесла відповідні зміни до Кодексу газорозподільних систем.

Популярні новини зараз
Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав
Показати ще

Публікація "ГазПравди", скріншот: Facebook
Публікація "ГазПравди", скріншот: Facebook

Відповідно до внесених змін до Кодексу, оператори газорозподільних систем у місячний строк з дня набрання чинності цією постановою повинні забезпечити "приведення діючих договорів на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку у відповідність до Типового договору".

Крім того, оператори газорозподільних систем повинні проінформувати співвласників багатоквартирного будинку про укладення договору за формою Типового договору "шляхом розміщення відповідної інформації у рахунках на оплату послуг розподілу природного газу в місяці, в якому укладено цей договір".

Газ. Фото: скрін youtube
Газ. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, Типовий договір не передбачає підписів обох сторін. Фактом його укладання вважається надання самої послуги з розподілу газу. Тобто, якщо ви офіційно не відключилися від газопостачання, такий Типовий договір поширюватиметься і на вас.

Таким чином, нарахування плати за ТО внутрішніх мереж у багатоповерхівках виходить на "фінішну пряму". Незабаром люди можуть почати отримувати платіжки із новою графою.

Нагадаємо, в "Нафтогазі" українцям підказали, як прибрати прихований обов'язок.

Раніше повідомлялося, популярний спосіб передачі показників може не працювати: в "Нафтогазі" підказали, як це швидко виправити.

Також, до 31 грудня: комунальники нагадали, що потрібно зробити українцям.