Зараз в Україні проводиться ідентифікація пенсіонерів, для актуалізації даних.

Це процедура обов’язкова і зробити її можна декількома способами: через особисту присутність, у відділенні банку, в якому отримуєте пенсію, через посольство (якщо громадянин за кордоном), та через відеозв'язок. Якщо з більшістю способів все зрозуміло та прозоро, то стосовно відеоконференції з’являється купа питань. Тож Пенсійний Фонд розповів, як у такий спосіб пройти ідентифікацію.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Інструкція як це зробити

Записатись на проходження ідентифікації можна лише через портал Пенсійного Фонду.

Популярні новини зараз
Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

1) Заходите на портал, обираєте вкладку "ідентифікація у режимі відеоконференцзв'язку", натисніть саме на вкладку.

2) Потім з’явиться форма, в якій варто обов’язково заповнити поля з зірочкою своїми даними.

3) Слідкуйте за вказівками на екрані та виконуйте їх. У формі варто заповнити дані документу, який посвідчує особу, вказати адресу електронної пошти та номер телефону. Останні дані потрібні для того, щоб отримати зворотній зв'язок від фахівців з Пенсійного Фонду.

4) Потім перед вами постане список з додатків, в яких можна провести ідентифікацію. Серед них оберіть зручний та підключіться до конференції.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

До заяви ви можете додати документи, ідентифікаційний номер, пенсійне посвідчення, трудова книжка, свідоцтво про народження, тощо.

Нагадаємо, портал Знай інформував, українцям переглянуть розмір субсидії: кому можуть змінити виплати

Раніше на порталі Знай повідомлялося, українцям може нараховуватись страховий стаж навіть після звільнення: у ПФУ розкрили секрет

Також, наш портал інформував, українці втратять субсидії у розпал опалювального сезону