Електролічильник - прилад, який уставлено в кожній квартирі, будинку або на сходовому майданчику. За його цілісність найчастіше відповідає споживач. На facebook-сторінці "Закарпаттяобленерго" нагадали про важливе правило, яке не можна забувати.

Лічильник електроенергії має пломби, встановлені оператором системи розподілу. У ряді випадків у споживачів виникає необхідність проведення робіт, які можуть призвести до пошкодження цих пломб. У таких випадках слід пам'ятати важливе правило.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Так, знімати пломби, встановлені на електролічильнику, має право лише та сторона, що їх встановлювала. Тобто проводити будь-які роботи, які можуть призвести до пошкодження, слід лише після звернення до оператора системи розподілу та зняття пломби.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"Якщо проводяться роботи, які можуть призвести до пошкодження пломб та/або пломбувального матеріалу, вони повинні бути погоджені з власниками ЗВТ та вузла обліку. Такі роботи мають проводитися у присутності уповноважених представників зацікавлених сторін, чиї пломби можуть бути пошкоджені", - попередили в обленерго.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, перевірка лічильників під час війни: енергетики поставили крапку в популярному питанні.

Також наш портал інформував, новий спосіб передачі показників лічильника: у YASNO попередили споживачів.

Крім того, ми писали, не пустили контролера - купуйте генератор: за що українцям відключатимуть електроенергію.