Навесні 2024 року на українців можуть очікувати нові тарифи на електроенергію. Такою думкою поділився голова Союзу споживачів комунальних послуг України Олег Попенко в telegram.

Міністерство енергетики надало калькуляцію реальної вартості електроенергії для населення. За підрахунками українці мають сплачувати 3,55 гривні за кВт.

Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube

Що входить до цього тарифу:

  • собівартість виробництва електроенергії ДП "НАЕК "Енергоатом" – 1,08 грн за кВт;
  • тариф на передачу магістральними мережами ПрАТ "НЕК "Укренерго" - 0,58 грн. за кВт;
  • тариф на розподіл розподільчими мережами (обленерго) – 1,75 грн. за кВт;
  • тариф постачальника універсальних послуг – 0,14 грн. за кВт.

Олег Попенко припустив, що нові тарифи на електроенергію можуть чекати українців уже навесні. Побутовим споживачам доведеться платити за кожен кіловат на 0,91 гривні більше.

Популярні новини зараз
Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

"Загалом - 3,55 грн за 1 кВт*год у кінцевого побутового споживача. Наразі ціна встановлена на рівні 2,64 грн за 1 кВт*год. Тобто навесні нас очікує чергове підняття тарифів на електроенергію для населення до 3,55 грн за кВт*год", - зазначив експерт.

Якщо новий тариф буде затверджено, то при споживанні 150 кВт/год на місяць доведеться віддавати по 533 гривні. Зараз при такому ж споживанні сума становить 396 гривень.

Тарифи на світло. Фото: скрін telegram
Тарифи на світло. Фото: скрін telegram

Раніше портал Знай повідомляв, централізованого опалення більше не буде: Україні готують гучну реформу.

Також наш портал інформував, без підвищення на 15% не обійтися? Якими будуть тарифи на світло, воду та газ в Україні вже з квітня 2024 року.

Крім того, ми писали, введення графіків неминуче: експерт розповів, коли українцям почнуть відключати світло.