Питання розміру пенсійних виплат хвилює не лише пенсіонерів, які їх вже отримують, а й людей молодих та передпенсійного віку. Тому важливо знати яким чином можна регулювати суму майбутньої пенсії.

На офіційній сторінці Головного управління Пенсійного фонду України розповіли як вплинуть добровільно сплачені внески на розмір майбутньої пенсії, якщо українець працює офіційно.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

За словами фахівців, за допомогою добровільних внесків можна збільшити розмір майбутньої пенсії. Окрім цього, внески будуть сплачуватися й роботодавцем, якщо людина працює офіційно.

У відомстві зазначили, що розмір майбутньої пенсії залежить від двох основних критеріїв. Це кількість страхового стажу та розмір заробітної плати, яку отримувала людина протягом трудової діяльності.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Система добровільних внесків допомагає українцям впливати на розмір пенсійних виплат, які будуть призначені при виході на майбутній відпочинок. Таким чином, добровільні внески збільшать не лише страховий стаж людини, а й заробітну плату, яка врахується при призначенні пенсії.

пенсіонер, тарифи
пенсіонер, тарифи

В ПФУ нагадали, що договір про добровільну сплату внесків можна оформити не виходячи з дому - через веб портал електронних послуг ПФУ.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, допомога для пенсіонерів на зиму: що можна отримати

Раніше портал Знай інформував, пенсіонерам дали трохи більше тижня: що треба зробити, щоб не залишитись без виплат

Також наш портал повідомляв, українцям радять одразу знімати пенсію з банківських карток - пропадуть гроші, а повернути буде складно