Міністерство соціальної політики нагадує пенсіонерам про важливі нюанси отримання пенсійних виплат.

Зокрема, якщо протягом 6 місяців не користуватися банківською карткою, виплати можуть автоматично призупинитися. Щоб уникнути цієї ситуації, потрібно хоча б раз на півроку робити будь-яку транзакцію – поповнювати телефон, платити комуналку чи інші платежі.

Пенсіонерка у банкомату / фото: відкриті джерела
Пенсіонерка у банкомату / фото: відкриті джерела

Як пояснила заступник міністра Дар'я Марчак, такі заходи необхідні для перевірки того, що пенсіонер справді живий та має право на отримання виплат. Адже траплялися випадки, коли людей ховали, а пенсії їм продовжували нараховувати.

"Якщо пенсіонер з'являється і підтверджує свою особу, то нарахування та виплата пенсії триває", - заявляє вона.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Щоправда, навіть якщо рахунок заблоковано, можна відновити виплати та повернути неотримані суми. Для цього потрібно особисто звернутися до Пенсійного фонду та підтвердити свою особу.

Мінсоцполітики радить пенсіонерам регулярно знімати гроші чи робити покупки. Щонайменше раз на 2-3 місяці. А ще краще одразу після зарахування коштів.

Пенсіонерка, скрін: Youtube
Пенсіонерка, скрін: Youtube

Так можна уникнути проблем із блокуванням картки та доведенням права на пенсію. А щоб не стояти у чергах до кас та терміналів, платежі краще проводити онлайн.

Нагадаємо, Кабмін виділив мільйони на виплати українцям: хто отримає грошову допомогу

Як повідомляв "Знай.uа", допомога для пенсіонерів на зиму: що можна отримати

Знай.uа писав, не буде борги віддавати: українцям пояснили, чого не можна робити з газовим котлом і бойлером