Для всіх наших шановних читачів, які уважно стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива інформація щодо показників лічильників. Справа в тому, що деякі споживачі електрики досі не можуть зрозуміти, чому показники потрібно передати на початку місяця.

Один із клієнтів компанії навіть навів приклад, як покупці на касі в супермаркеті одразу ж оплачують покупки, а не чекають ще місяць, щоб після здійснення оплати за з'їдені продукти.

Про це стало відомо завдяки відповіді компанії "Yasno" на запитання одного із споживачів у мережі Facebook.

Лічильник світла, скріншот: YouTube
Лічильник світла, скріншот: YouTube

"Виходить плутанина. Можна передати свідчення 29-го вранці, і за два дні до кінця місяця, використовувати електрику в ці дні як завгодно, розуміючи, що оплачувати його потрібно буде не до 20 грудня, а до 20 січня, таким чином як би скоротивши " споживання протягом місяця.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Мама найважчої людини Великобританії в паніці – не може поховати 317-кілограмового сина Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Зазвичай оплата йде за фактом, і той же касир у супермаркеті бачить на касовій стрічці те саме, що й покупець, і пробиває на це чек. Що було б, якби шматок сьомги та банку червоної ікри можна було б сплатити за місяць. Чому б не зробити передачу показань після закінчення місяця, щоб кожен міг чітко зафіксувати обсяг споживання за місяць?», - запитує споживач.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

У компанії "Yasno" вирішили надати відповідь і заявили, що рахунок за електроенергію виставляється за календарний місяць.

Візьмемо за приклад місяць жовтень, у якому було 31 день. Ви, наприклад, передали свідчення 20 жовтня, відповідно оператор системи розподілу має таку інформацію про ваше споживання:

- 20 днів - обсяг, згідно з переданими показаннями вами,

- 11 днів (до кінця місяця) – обсяг невідомий, тому його необхідно розрахувати за середньодобовим споживанням.

Щоб платити лише за фактичне споживання, достатньо передавати свідчення вчасно та щомісяця. За таких умов все ясно: є обсяг, який множиться на тариф, та й усе.

Відповідь "Yasno", скріншот: Facebook
Відповідь "Yasno", скріншот: Facebook

Відповідь "Yasno", скріншот: Facebook
Відповідь "Yasno", скріншот: Facebook

Нагадаємо, платіжка за доставку газу: що робити, якщо не зарахувалася оплата.

Раніше повідомлялося, кожен повинен це знати: в "Нафтогазі" підказали, як правильно зберігати оплачені платіжки.

Також, газовики нагадали українцям про важливу процедуру: що потрібно зробити.