Сільське господарство залишається одним із ключових елементів відновлення українських прифронтових областей після наслідків воєнних дій. У цьому контексті в Україні пропонують значну підтримку сільським мешканцям, які опинилися у зоні конфлікту.

Міжнародна гуманітарна організація Mercy Corps оголосила про запуск програми, спрямованої на підтримку сільського господарства у п'ятьох прифронтових областях України.

Ферма коров. Фото: скриншот з відео
Ферма коров. Фото: скриншот з відео

Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Суть ініціативи полягає у наданні допомоги мешканцям, а також внутрішньо переміщеним особам, які практикують сільське господарство, для відновлення та розвитку їхньої фермерської діяльності, що постраждала внаслідок воєнних дій.

Селяни, скрін: Youtube
Селяни, скрін: Youtube

Програма запрошує взяти участь мешканців Донецької, Запорізької, Миколаївської, Харківської та Херсонської областей (за винятком районів, де продовжуються активні бойові дії).

Кошти, що надаються для відновлення, у середньому становлять 3 тисячі доларів США.

Участь у програмі можлива після реєстрації на сайті організації та подання заявки. Відбір учасників здійснюватиметься на конкурсній основі, що відкриває нові можливості для тих, хто прагне відродити свою сільськогосподарську справу та сприятиме відновленню прифронтових регіонів.

Варто нагадати, від 300 до 3000 гривень: як зміняться пенсії вже 2024 року

Також портал Знай.ua писав, безлімітний зв'язок та інтернет за 1 гривню: "Київстар" шокував абонентів приємною пропозицією

Крім того, ми повідомляли, що, знову? Українцям приходитиме "третя платіжка" за газ