Платіжка за опалення вичавлює з українців найбільші суми, якщо порівнювати з іншими комунальними послугами. Втім, кожному споживачеві під силу зменшити розмір платежів.

Як це зробити, розповів голова правління Асоціації "Нафта та Газ України" Андрій Закревський, повідомляє "24 канал".

Радіатор для обігріву. Фото: скриншот Youtube
Радіатор для обігріву. Фото: скриншот Youtube

Українці можуть ефективніше використовувати опалювальні прилади та віддавати набагато менші суми за тепло у своїх будинках. Насамперед необхідно визначитися з методом, яким обігріватиметься житло.

Наприклад, котел можна використовувати погодинно, після вимкнення переводити в екорежим. За словами експерта, система індивідуального опалення дає більші можливості для економії, адже можна самостійно визначати обсяги подачі тепла. Якщо є можливість, її варто встановити.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube
Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

Готувати краще на газовій плиті, адже так можна "вбити двох зайців". Насамперед приготувати смачну страву, а бонус обігріти приміщення.

Терморегулятор на батареї стане чудовим рішенням, адже дозволить контролювати подачу тепла. Наприклад, якщо вдома нікого немає, то можна зменшити подачу тепла та уникнути зайвих витрат.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, відключення тепла за борги та ціни на опалення: як пройде опалювальний сезон.

Також наш портал інформував, як утримати в будинку тепло, якщо не буде опалення: прості рішення, які дадуть хороший результат.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, газовики нагадали про важливі правила, які вбережуть життя: що потрібно зробити українцям.