В перший місяць зими комуналка витягуватиме більше грошей, ніж це було у грудні минулого року.

У грудні 2023 року в українців традиційно зростуть витрати на комуналку. Здебільшого через необхідність оплачувати опалення житла.

Платіжки, скріншот: YouTube
Платіжки, скріншот: YouTube

Так, порівняно з груднем 2022 року витрати на електроенергію сім'ї із чотирьох осіб будуть приблизно на 280 гривень вищими. Це пов'язано із переглядом цін, який був ще на початку літа 2023 року. Водночас до кінця зими в Україні не планують нове підвищення цін на світ для населення.

Для малих непобутових споживачів із 1 грудня цінники на електроенергію будуть змінені. На відміну від побутових споживачів, для цієї категорії тарифи переглядаються щомісяця відповідно до постанови регулятора.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Оплата комуналки, скріншот: YouTube
Оплата комуналки, скріншот: YouTube

Тарифи на блакитне паливо не можуть переглядатись у зв'язку з дією мораторію. Отже, до кінця опалювального сезону українці платитимуть одну ціну. Для клієнтів "Нафтогазу" це 7,96 гривні за кубометр.

Надалі Україна може перейти до ринкових цін на газ, які вищі від чинних. Як заявляв голова правління "Нафтогазу" Олексій Чернишов, питання розглядатимуть вже після зими. При цьому в Нацбанку прогнозували, що мораторій на підвищення комунальних тарифів можуть скасувати лише 2025 року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, за доставку блакитного палива можна платити менше: газовики назвали умову.

Також наш портал інформував, підвищення тарифу та початок російських атак: міністр енергетики відповів на хвилюючі питання.

Крім того, ми писали, українці сивіють від перших платіжок за опалення: аномальні суми за рекордно теплий жовтень.