В Україні відновили повірку побутових лічильників води, електроенергії, тепла та газу. Це необхідно для того, щоб зберегти точність наданих показань. Завітати у гості можуть у будь-який момент, хоча деякі компанії попереджають споживачів заздалегідь.

Про те чи мають споживачі право відмовитися від заміни лічильника розповіли у "Закарпаттяобленерго".

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Для того щоб здійснити повірку вашого електролічильника, представники обленерго знімають його, і ставлять вам на цей період тимчасовий прилад обліку.

Однак як пояснюють у компанії, ви не маєте права заперечувати проти його зняття, адже згідно законодавства споживач електроенергії зобов’язаний забезпечити безперешкодний доступ до приладу обліку (лічильника) для його зняття та повірки.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

"Демонтаж та заміну здійснює виключно представник оператора системи розподілу (ОСР) (після пред’явлення ними службових посвідчень) у присутності споживача або уповноваженої особи, і споживач не повинен йому перешкоджати", - пояснюють у компанії.

Таким чином, українці мають право бути присутніми під час зняття лічльнику, однак забороняється перешкоджати діям працівників у процессі демонтажу приладу обліку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, передають дані колекторам, щоб вибити борги з пенсіонерів: українка розповіла всю правду про компанію "Yasno".

Також наш портал інформував, підвищення тарифу та початок російських атак: міністр енергетики відповів на хвилюючі питання.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чому бувають короткочасні відключення світла і чи це впливає на роботу приладів: українцям розкрили правду.