Багато українців хвилює питання збереження пенсійних виплат за наявності лише копії трудової книжки. Пенсійний фонд України підтвердив, що призначення пенсії у такому разі є неможливим.

"Я втратив трудову книжку, але маю нотаріально засвідчену копію всіх сторінок документа. Чи буде здійснено призначення пенсії за копією?”, – поцікавився українець.

Трудова книжка, скріншот: YouTube
Трудова книжка, скріншот: YouTube

У ПФУ відповіли, що, згідно з Постановою правління ПФУ від 25.11.2005 № 22-1 та Законом України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", пенсію призначають лише на основі оригіналів документів, таких як трудова книжка, вік та інформація про заробітну плату.

У разі втрати оригіналів документів для підтвердження стажу слід звернутися до суду, повідомляє ПФУ.

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Також, щоб уникнути негативних наслідків втрати паперової трудової книжки та інших документів, рекомендується завантажити їх скан-копії на веб-портал Пенсійного фонду України. Щоб зробити це, скористайтесь докладною фото- або відео-інструкцією, наведеною нижче:

Сканкопії трудової, фото: скріншот ПФУ
Сканкопії трудової, фото: скріншот ПФУ

Цей метод допоможе мінімізувати ризики та зберегти інформацію про трудову діяльність.

Нагадаємо, платівку сплатили, а борг висить: споживачів газу застерегли від поширеної помилки

Як повідомляв Знай.ua, "Наїхали на мене...": в "Нафтогазі" розповіли, що робити, якщо не вдається повернути переплату

Вам буде цікаво дізнатися про 86 тисяч на всю сім'ю: в Україні відкрили прийом заявок на отримання фінансової підтримки