Споживачі доволі часто плутають поняття житлової субсидії та пільги на комунальні послуги, вважаючи, що це одні й ті ж виплати. Для призначення субсидії враховують майновий та матеріальний стан домогосподарства, а для призначенням пільги дохід може не враховуватися.

Про це йдеться на порталі КМУ.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Спільним є те, що це допомога, яка надається державою на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива. Однак субсидія та пільга - це два різних види виплат.

Зокрема, житлова субсидія – це державна допомога тим сім'ям, доходи яких не дозволять їм самостійно сплатити у повному обсязі житлово-комунальні послуги.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Оформлення субсидій, скріншот: Facebook
Оформлення субсидій, скріншот: Facebook

Тобто це допомога, яка залежить лише від майнового та матеріального стану домогосподарства: маєш низький дохід – можеш отримувати субсидію.

А ось пільга – встановлена ​​законодавством перевага, яка надається певним категоріям осіб. Наприклад, ветеранам війни, членам сімей загиблих (померлих) військовослужбовців та ветеранів війни, які постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС, дітям війни, багатодітним сім'ям та іншим.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Як зазначається, пільга на оплату житлово-комунальних послуг, залежно від категорії одержувачів, може надаватися без урахування доходів, так і з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім'ї.

В той же час, українцям пояснили, що якщо людина підпадає під правила і тієї, й іншої допомоги, отримувати дві одночасно не можна. В такому випадку людина має право сама обрати один із видів допомоги.

Як повідомляв Знай.ua, "Носять абияк, встромляють у паркани": українці обурені через платіжки, які "Нафтогаз" надсилає із запізненням

Раніше ми писали про те, що частини українців відмовлять у виплатах: хто залишиться без грошей

Також портал Знай.ua писавлистопадовий огляд цін в Україні: цукор і сіль дешевшають, вартість борошна піднімається