Часто відбувається така ситуація – рахунки за газ сплачуються справно, а в платіжках все одно пишуться борги.

Українці скаржаться, що після успішної оплати все одно залишаються винними за природний газ. Тому, в компанії "Нафтогаз Україна" розповіли чому це відбувається.

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

За словами фахівців, цьому є декілька основних причин.

Причини появи не існуючого боргу

Популярні новини зараз
Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

1) Однією з причин може бути те, що під час оплати рахунку за газ споживач не вказав призначення платежу та особовий рахунок. Сплачені гроші нікуди не ділись, а залишаються на рахунку, до з'ясування всіх обставин справи. Споживачі можуть скласти з компанією акти звірки розрахунків. Так можна переконатися, що всі кошти були зараховані саме на особовий рахунок конкретного українця.

Якщо оплата буде зарахована не коректно, то клієнт повинен буде надати повний пакет документів, щоб перенести кошти на особовий рахунок споживача.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

2) Ще одним досить розповсюдженим випадком виникнення та накопичення боргів, навіть при сплаченні є відсутність актуальних показників лічильника. У такому разі розрахунок ведеться не за конкретні показники лічильника, а на загальні. Для корекції варто викликати представника ГРМ, він зробить замір показників. Скореговані дані будуть нараховані вже наступного місяця. Для цього варто звернутися в найближче відділення вашого постачальника газу. Так можна вирівняти нарахування та платити лише за спожитий продукт і не переплачувати.

Нагадаємо, портал Знай інформував, збільшуються пільги та субсидії: кому можна розстібати гаманець

Раніше на порталі Знай повідомлялося, нові "газові" платіжки: експерт показав, за що платитимуть українці з 1 січня 2024

Також, наш портал інформував, більше на 300 гривень: чому доведеться переплачувати за комуналку