13 листопада прес-служба Міністерства соціальної політики України ухвалила постанову про збільшення пільги на отримання дров та вугілля.

Це важливе рішення спрямоване на забезпечення тепла та комфорту кожної сім'ї, яка використовує тверде паливо для опалення свого будинку у зимовий період.

На офіційній сторінці Мінсоцполітики заявляє, що успішне партнерство з міжнародними організаціями значно розширить можливості забезпечення підтримки сотням тисяч українців по всій країні, створюючи сприятливіші умови для зимового опалення.

Допомога дровами. Фото: скрін youtube
Допомога дровами. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Крім того, нове рішення уряду враховує зростання цін на вугілля та дрова, яке відбулося останніми роками. Таким чином, вони пояснюють, що розмір фінансової підтримки для українців, які користуються для опалення вугіллям або дровами, зросте в кілька разів.

Варто відзначити, що розмір допомоги на купівлю твердого пічного палива буде індивідуально розрахований для кожної сім'ї, яка залежить від її доходів.

Це збільшення допомоги буде доступне всім, хто має право на пільги або субсидії на тверде пічне паливо, за винятком тих, хто вже отримав підтримку від міжнародних гуманітарних програм на поточний опалювальний період у розмірі, не менш як зазначений у новому проекті.

Якщо у вас вже є пільги або субсидія на тверде паливо, то вам автоматично переведуть збільшені виплати. Просто погодьтеся на передачу даних міжнародному донору, щоб отримати більше підтримки. Ви можете це зробити за допомогою смс, через сайт Пенсійного фонду або в їхньому відділенні.

Якщо пільги ще немає, але вам потрібна підтримка, зверніться до Пенсійного фонду та подайте заяву.

Як повідомляв Знай.ua, "Носять абияк, встромляють у паркани": українці обурені через платіжки, які "Нафтогаз" надсилає із запізненням

Раніше ми писали про те, що частини українців відмовлять у виплатах: хто залишиться без грошей

Також портал Знай.ua писавлистопадовий огляд цін в Україні: цукор і сіль дешевшають, вартість борошна піднімається