Українцям залізуть у кишені ще глибше, оскільки з 1 січня почне приходити нова комунальна платіжка за обслуговування газових мереж багатоквартирного будинку. Скільки додатково доведеться сплачувати споживачам, розповів голова Спілки споживачів комунальних послуг України Олег Попенко.

З початку 2024 року українцям почне приходити додаткова комунальна платіжка – за обслуговування газових мереж. Через це власникам квартир доведеться віддавати за комуналку вищі суми. Фактично, за словами експерта, доведеться платити за фарбування труб.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

"З 1 січня 2024 року українці додатково платитимуть за обслуговування газових мереж багатоквартирного будинку. До цієї послуги має входити: огляд газових мереж, їх фарбування тощо", - пояснив експерт.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

За попереднім прогнозом експерта, суми у нових платіжках можуть бути в районі 300 гривень.

"У середньому, можливо, вартість цієї послуги сягатиме 300 гривень з одного домогосподарства. Тобто з однієї квартири", - вважає Олег Попенко.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні запровадили нові граничні тарифи на електрику: кого торкнеться насамперед.

Також наш портал інформував, "Носять абияк, встромляють у паркани": українці обурені через платіжки, які "Нафтогаз" надсилає із запізненням.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, економія світла при використанні бойлера: як мати цілодобово гарячу воду і не отримати "космічну" платіжку.