Не лише прості українці активно готуються до суворої зими в умовах обстрілів ворога, а й мобільні оператори, щоб населення не залишилося без зв'язку. Втім, абоненти "Київстару" можуть зіткнутися із труднощами під час блекаутів.

Президент компанії Київстар Олександр Комаров в інтерв'ю Forbes зізнався, що не у всіх абонентів буде зв'язок. Оператор просто не зможе забезпечити всю мережу.

Київстар, скріншот: YouTube
Київстар, скріншот: YouTube

Втім, якщо говорити про блекаути тривалістю до 36 годин, то "Київстар" цього року підготувався набагато краще, ніж у 2022 році. Проте проблеми все ще існують.

"Чи зможемо ми забезпечити всю мережу? Не зможемо. У нас понад 2000 генераторів, але об’єктів – понад 14 000. Тобто на випадок масового блекауту покриття буде забезпечене потужностями трьох операторів. Це дасть змогу людям спілкуватися та користуватися інтернетом", - повідомив Комаров.

На підготовку до блекаутів витратили мільярд гривень. За ці гроші вдалося закупити 110 тисяч нових акумуляторів, а також забезпечити кожну базу 3-4 наборами. Генераторів побільшало в 3,5 рази, якщо порівнювати з минулої осені.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Мобільний зв'язок. Фото: скрін youtube
Мобільний зв'язок. Фото: скрін youtube

"Якщо буде часткове відключення електроенергії, то користувачі мобільного зв’язку не помітять це по якості сигналу. А якщо буде масовий тривалий блекаут, то буде менша швидкість інтернету, подекуди будуть проблеми з покриттям", - додав він.

Однак Комаров зазначив, що Україна має потужне ППО та енергетики теж готуються до обстрілу.

Нагадаємо, у YASNO анонсували грудневе оновлення тарифів: кому приготуватися

Раніше ми писали про те, що заряджайте повербанки: українців попередили про можливі перебої з електроенергією

Як повідомляв Знай.ua, українцям підказали ефективні способи економії на електроенергії: як платити на 20% менше