Деякі українці ризикують втратити субсидію на найхолодніші зимові місяці. Про це повідомляється на facebook-сторінці "ГазПравда".

За наявності заборгованості за комунальні послуги, українці можуть втратити право на отримання житлової субсидії. У опалювальний сезон це дуже боляче може вдарити по бюджету домогосподарств.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Тож якщо не хочете втратити допомогу від держави, варто сплатити борг протягом 2 місяців з початку опалювального сезону, тобто майже до кінця грудня. У такому разі субсидія буде призначена заднім числом – з початку опалювального сезону.

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube
Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Якщо ж не встигнути у перші два місяці, то виплату буде призначено з місяця звернення і таким чином сім'я втрачає виплати за кілька місяців.

"Повернути виплати можна буде лише після того, як до Пенсійного фонду надійде документальне підтвердження факту сплати боргу або укладення договору його реструктуризації. Але в такому разі субсидію призначать лише на наступні місяці. А за попередні допомогу "заднім числом" уже не надаватимуть. Тобто ви ризикуєте втратити субсидію на найхолодніші зимові місяці", - попереджають експерти.

Оформлення субсидій, скріншот: Facebook
Оформлення субсидій, скріншот: Facebook

Приводом для припинення виплати субсидії є заборгованість за комуналку від 3 і більше місяців на суму понад 680 гривень.

Раніше портал Знай повідомляв, українців позбавляють субсидії у опалювальний сезон: у ПФУ назвали причину та як відновити виплати.

Також наш портал інформував, на платіжках за газ можна економити: хто може скористатися і як це зробити.

Крім того, ми писали, на скільки можуть зрости тарифи на комуналку в Україні – як раніше не буде.