З кожним днем повномасштабного вторгнення кількість внутрішніх переселенців з прифронтових зон збільшується. Держава таких людей забезпечує грошовою допомогою.

Держава має продовжити виплати для внутрішньо переміщених осіб до кінця цього року. При цьому правила оформлення статусу зазнають змін, а частина переселенців знову зможуть отримувати виплати. Про це розповідає "New Voice".

Виплати ВПО, скріншот: YouTube
Виплати ВПО, скріншот: YouTube

1 серпня цього року виплата грошової допомоги для ВПО була автоматично продовжена. Тобто, до кінця цього року громадяни з відповідним статусом зможуть надалі отримувати гроші від держави. Після закінчення цього періоду надання допомоги знову буде переглядатися. Допомога продовжується для всіх внутрішньо переміщених осіб, які проживають в Україні.

Громадяни отримують відповідну допомогу у розмірі:

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще
  • 3 тисячі гривень для осіб, які мають інвалідність та дітей;

  • 2 тисячі гривень для інших громадян.

Щоб продовжити виплати ніяких додаткових дій робити не потрібно – виплачувати гроші будуть автоматично. Виплата зазвичай, здійснюється 15 та 28 числа кожного місяця.

Допомога ВПО, скріншот: YouTube
Допомога ВПО, скріншот: YouTube

Щодо змін і оформленні статусу ВПО, то вони будуть не значні і направлені на спрощення процедури. Для оформлення статусу для всієї сім’ї може звернутися одна людина від імені родини. Раніше кожен член сім’ї повинен був робити це окремо. Це нововведення буде стосуватися лише тих, хто звертатиметься за допомогою перший раз.

Нагадаємо, портал Знай інформував, що робити українцям, яким не вистачає стажу для пенсії: ПФУ назвав можливий вихід

Раніше на порталі Знай повідомлялося, є конкретні умови: зарплата за які періоди враховується до пенсії

Також, наш портал інформував, безкоштовні продукти, засоби гігієни та навіть ковдри: українцям видадуть гуманітарну допомогу