Навіть під час війни мільйони українців продовжують одержувати свої законні пенсійні виплати. Деякі громадяни запитують, які періоди доходів приймаються для підрахунку суми нарахувань.

Усі індивідуальні відомості зберігаються у Реєстрі застрахованих осіб, тож деяким пенсіонерам не потрібно буде збирати довідки про заробітну плату.

Про це стало відомо завдяки публікації у Facebook Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Як враховується заробітна плата для обчислення пенсії

Для обчислення пенсії враховується заробітна плата (дохід) за період страхового стажу, починаючи з 1 липня 2000 року.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Заробітна плата (дохід) за період страхового стажу до 1 липня 2000 року враховується для обчислення пенсії на підставі довідки про заробітну плату.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTUbe
Оформлення пенсії, скріншот: YouTUbe

Представники Пенсійного фонду зазначають, що за бажанням пенсіонера та за умови підтвердження довідки про заробітну плату первинними документами додатково може бути врахована зарплата за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу поспіль до 30 червня 2000 року.

Публікація ПФУ, скріншот: Facebook
Публікація ПФУ, скріншот: Facebook

Якщо у Державному реєстрі загальнообов'язкового державного соціального страхування відсутні відомості військових (крім строкової служби), поліцейських, осіб рядового та начальницького складу в період з 1 липня 2000 року до 31 грудня 2016 року, то їх місячна плата обчислюється на підставі довідки про нараховані суми грошового забезпечення та сплачених страхових внесків.

Нагадаємо, є списки: у Мінсоцполітики розповіли, хто з українців не отримуватиме пенсію.

Раніше повідомлялося, город стане впоперек горла? Як наявність земельної ділянки вплине на призначення виплат.

Також, "Мені 64 роки, не можу оформити пенсію": які хитромудрі причіпки можуть чекати на українців у ПФУ.