В Україні щороку зростають вимоги до страхового стажу, тому деякі громадяни можуть не набути права на пенсію одразу після досягнення 60-річного віку. Де взяти роки стажу, яких не вистачає, розповів Пенсійний фонд.

В українців є можливість докупити страховий стаж як собі, так і іншим особам, наприклад, батькам. Для цього необхідно укласти договір через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України щодо добровільної сплати страхових внесків.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

"Для укладання Договору можна авторизуватися за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), "Дія.Підпису" або GOV.ID. Договір підписується шляхом накладення на нього КЕП", - йдеться у повідомленні ПФУ.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Рахунки за світло стануть меншими: хто зі споживачів зможе віддавати скромніші суми 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям
Показати ще

Участь у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування можуть брати як працевлаштовані українці, так і безробітні. Мінімальний внесок, щоб людині зарахувався місяць стажу, становить -1474 гривні.

"Щоб непрацюючій особі було зараховано повний місяць страхового стажу, сума сплачених за цей місяць страхових внесків має бути не меншою від мінімального страхового внеску", - пояснили у ПФУ.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців позбавляють субсидії в опалювальний сезон: у ПФУ назвали причину і як відновити виплати.

Також наш портал інформував, є списки: у Мінсоцполітики розповіли, хто з українців не отримуватиме пенсію.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, город стане впоперек горла? Як наявність земельної ділянки вплине на призначення виплат.