Українці можуть зменшити суми у платіжках за електроенергію, дотримуючись простих правил використання побутових приладів. Про це йдеться на офіційному сайті "Прикарпаттяобленерго".

У кожному будинку є багато побутових приладів, які тягнуть чимало електроенергії. Правильна експлуатація навіть кількох електроприладів допоможе зменшити витрати енергії та знизити суми у платіжках.

Економія електроенергії. Фото: скрін youtube
Економія електроенергії. Фото: скрін youtube

Так, енергетики розповіли, як заощадити на прикладі пилососа, електрочайника та холодильника, які точно є у кожному будинку.

Пилосос

Прибираючи в будинку, необхідно стежити за пилососом і періодично очищати резервуар для збору пилу. Річ у тім, що навіть на третину заповнений мішок для збирання пилу збільшує витрату електроенергії на 40%.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Електрочайник

Не варто кип'ятити більше води, ніж потреба на даний момент. Також потрібно стежити за станом приладу та регулярно чистити його від накипу, який у 30 разів зменшує провідність тепла.

Електроприлади. Фото: Youtube
Електроприлади. Фото: Youtube

Холодильник

У холодильник не варто ставити гарячу їжу, адже він починає посилено працювати для стабілізації температури та споживає більше електроенергії. Також холодильник повинен розташовуватися подалі від опалювальних приладів та прямих сонячних променів. Ще важливо контролювати температурний режим – не виставляти більше, ніж необхідно.

Раніше портал Знай повідомляв, відключення світла на підході: українцям розповіли, як не угробити електроприлади.

Також наш портал інформував, як убезпечити себе від невиправданих рахунків за електроенергію: порада від обленерго.

Крім того, ми писали, зламався лічильник чи зникло світло: у YASNO дали інструкцію на випадок непередбачених ситуацій.