Щоб українцям не доводилося переплачувати за комунальні послуги, слід стежити за станом лічильника електроенергії, води та газу. Зокрема, вчасно проводити перевірку та заміну. Споживачам розповіли, що робити у разі, якщо виникли сумніви щодо справності приладу обліку.

У пості компанії "Закарпаттяобленерго" у соцмережі Facebook дали чітку інструкцію для таких випадків. Якщо у споживачів виникли сумніви, чи працює лічильник електроенергії правильно, їм слід звернутися до філії обленерго, де вони проживають.

Заміна електролічильника. Фото: скрін youtube
Заміна електролічильника. Фото: скрін youtube

Після обробленої заявки за місцем проживання споживача прийде фахівець, який спершу зніме прилад обліку, опломбує його у прозорий безшовний поліетиленовий рукав та доставить до філії. Однак, не варто турбуватися, на місце старого лічильника українцям встановлять інший.

Після того, як споживач сплатить вартість робіт, протягом 20 днів фахівці погодять дату проведення метрологічної експертизи компетентними службами.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

"У разі підтвердження експертизою неправильної роботи приладу обліку енергопостачальник відшкодовує споживачу всі витрати, пов’язані з проведенням експертизи", - додали в компанії.

Пост "Закарпаттяобленерго", скріншот
Пост "Закарпаттяобленерго", скріншот

Нагадаємо, українцям дали шанс заощадити до 50% на опаленні: як зменшити суми у платіжках

Раніше ми писали про те, що в Yasno вказали на важливий нюанс у питанні оплати електроенергії: "Протягом 3-5 днів"

Як повідомляв Знай.ua, українців позбавляють субсидії в опалювальний сезон: у ПФУ назвали причину та як відновити виплати