Для всіх наших шановних та дорогих читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини з Міністерства соціальної політики. Справа в тому, що вже існують цілі списки людей, які найближчим часом виявляться без пенсійних виплат.

Про це стало відомо завдяки повідомленню першого заступника міністра соціальної політики України Дарії Марчак.

Йдеться про тих українців, які не знімали свої кошти з карткових рахунків понад 6 місяців.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Марчак зазначила, що це не нововведення, такий механізм діє в Україні протягом багатьох років і є стандартною практикою в системі соціальних виплат і пенсій.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

У Мінсоцполітики хочуть послабити та спростити цей процес, зокрема для осіб, які перебувають за кордоном або у зоні бойових дій, де виникають труднощі з доступом до цих коштів.

Так, згідно з чинним законодавством, якщо пенсіонер протягом 6 місяців не знімав гроші за своєю пенсійною карткою або не розраховувався ними у магазині, при сплаті комунальних послуг, послуг зв'язку, то нарахування виплат припиняються.

Але це зовсім не означає, що людина втрачає право на пенсію. Пенсія накопичуватиметься на рахунках Пенсійного фонду, але на картку пенсіонера перераховувати її не будуть.

Щоб відновити виплати, потрібно пройти процедуру фізичної ідентифікації. Причому це можна зробити навіть шляхом відеокомунікації, тобто без поїздки та відвідин Пенсійного фонду.

Отримання пенсії, скріншот: Facebook
Отримання пенсії, скріншот: Facebook

Це робить доступ до процедури ідентифікації зручнішим для осіб, які перебувають за кордоном або мають обмежений доступ до фізичного відвідування офісів Пенсійного фонду.

Щодо пенсіонерів, які проживають на тимчасово окупованих територіях, то якщо раніше вони отримували гроші через Укрпошту, то тепер пенсійні нарахування переводяться на банківські рахунки для більшої зручності доступу до коштів. Накопичені пенсійні виплати не скасовуються, а чекають, коли пенсіонер зможе пройти ідентифікацію та отримати їх.

Нагадаємо, доведеться обирати одну людину із сім'ї: в Україні запрацювали нові правила для ВПО.

Раніше повідомлялося, що українці не зможуть скористатися онлайн-послугами: з чим пов'язано і що зміниться.

Також, отримати пенсію і без стажу? Українцям пояснили, хто буде із виплатами.