Навчальний рік 2023-24 у повному розпалі - до кінця першого семестру два місяці, потім ми святкуємо Різдво, Новий рік.

Потім діти вирушають на канікули, які триватимуть від двох тижнів і більше. Хоча це рішення ухвалюється безпосередньо керівництвом того чи іншого навчального закладу. А зараз ми поговоримо про те, що стосується абсолютно кожної області та кожної середньої школи, гімназії чи ліцею. Мовний омбудсмен Тарас Кремень, в інтерв'ю, повідомив, що українська мова має використовуватися не лише на уроках.

Школа, скріншот: YouTube
Школа, скріншот: YouTube

Він нагадав, що викладачі мають використовувати виключно державну мову у школах. Але й на перервах теж. Те саме стосується тепер і дітей.

"У порівнянні з минулим роком ситуація кардинально змінилася. Бувають випадки в соціальних мережах, у приватному спілкуванні, за межами навчального закладу, у спілкуванні з батьками або при використанні методичного матеріалу недержавною мовою", - розповідає він. .

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Школа, фото: скріншот з відео
Школа, фото: скріншот з відео

Освітнім процесом є все, що відбувається на території навчального закладу. Тому зміна не є винятком. Скрізь і завжди треба розмовляти українською мовою.

"Важливо посилити мовні вимоги на всіх рівнях освіти", - додає Тарас Кремень.

Нагадаємо, для старшокласників запроваджують важливі зміни

Як повідомляв "Знай.uа", школярам хочуть змінити навчання: омбудсмен вже б'є на сполох.

Знай.ua писав, дистанційне навчання під час війни: батькам школярів дозволять працювати віддалено