Субсидії на опалювальний сезон автоматично перерахували українцям, які отримували їх влітку, але деяким громадянам все ж таки потрібно звернутися за допомогою. Потрібно встигнути до 30 листопада, щоб не втратити частину виплат. Про це йдеться у повідомленні Пенсійного фонду.

До кінця листопада потрібно звернутися по житлову субсидію тим, хто не встиг подати заяву раніше. Тільки у цьому випадку допомога на комуналку може бути призначена з початку опалювального сезону – з жовтня. Вже з 1 грудня призначення субсидії відбуватиметься з місяця звернення за нею, тобто втрачається виплата щонайменше за жовтень та листопад.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

У ПФУ нагадують, що повторно подати заяву на субсидію необхідно українцям, у яких відбулися зміни у складі сім'ї, розмір доходів чи з'явилися інші фактори, що впливають на допомогу.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Варто нагадати, що оформити житлову субсидію можуть домогосподарства, які змушені віддавати за комунальні послуги понад 15% сукупного доходу сім'ї.

При цьому для отримання допомоги домогосподарство не повинно мати заборгованості з оплати комуналки або мати оформлений договір з реструктуризації боргу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чи можна оформити субсидію, якщо роботи немає – головні умови, щоб не "загнутися" без допомоги.

Також наш портал інформував, в Україні анонсували підвищення тарифів на воду для частини споживачів: хто платитиме на 30% більше.

Крім того, ми писали, Пенсійний фонд показав, як перевірити призначення субсидії: покрокова інструкція.