Через те, що росіяни суттєво пошкодили нашу енергетичну інфрастуктуру та суттєво виросли ціни на електроенергію українцям доводиться відмовляти собі у звичних речах, щоб не було боргів за світло. Але вихід із ситуації є - треба навчитися економити електроенергію.

Економія. Фото: Новини Харкова
Економія. Фото: Новини Харкова
Економія. Фото: Новини Харкова

У Закарпаттяобленерго розповіли , як можна не тільки заощадити на платіжках за комуналку, а й зберегти екологію та збільшити вік ваших електроприладів.

"Енергозбереження – це не про обмеження власних потреб, а лише про раціональне використання енергоресурсів, зменшення платіжок за комунальні послуги і збільшення обсягу корисної роботи ваших електроприладів." - йдеться у повідомленні.

Електроприлади. Фото: Youtube
Електроприлади. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Фахівці радять використовувати якісний посуд із нержавіючої сталі, адже він швидко нагрівається і споживає меньше електроенергії.

Також важливо регулярно чистити чайник від накипу, так ви зменшите витрати на 30 %.

Енергетики також нагадують про те, що в опалювальний сезон важливо не закривати батареї шторами чи меблями, які перешкоджають потраплянню тепла в вашу оселю.

батарея, скріншот з відео
батарея, скріншот з відео

Щоб батареї краще віддавали своє тепло, їх можна пофарбувати у темно-коричневий колір, так вони будуть ефективніше нагрівати кімнати.

Не забувайте після того як зарядили свої гаджети чи попрацювали, вимикати зарядні пристрої із розетки. Так ви зможете зекономити ще 8 % від спожитої електроенергії.

Нагадаємо, українців закликають обмежувати споживання електроенергії

Раніше ми писали про те, що плутанина у платіжках: чому українцям доводиться переплачувати за газ

Як повідомляв Знай.ua, Жолнович розповіла про відміну виплат: 12 місяців вистачить