За рік кожен внутрішній переселенець може повністю інтегреуватися до нового життя.

Оксана Жолнович – міністерка соціальної політики в інтерв'ю для "Телеграф" розповіла про нову постанову Кабінету Міністрів. Згідно з нею виплати не можуть перевищувати один рік, адже цього періоду досить для інтеграції до нових умов. Чиновниця пояснила, що державі варто робити з такими людьми.

Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович. Фото: скрин відео
Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович. Фото: скрин відео

В інтерв’ю журналіст запитав міністерку, чи будуть виплачувати допомогу для ВПО, більше чим рік. У відповідь вона закликала розібратися самостійно в питаннях самої допомоги.

Вона пояснила, що найгірша проблема суспільства – навішування ярликів, не до кінця розуміючи для чого це взагалі потрібно. До прикладу вона привела людину, яка вже 8 років проживає в Києві, та чи є сенс збереження для цієї людини статуса ВПО? Державні органи мають завдання інтегрувати його в нове суспільство та допомогти влаштуватися. Але допомогу в виплатах надавати довічно, є нелогічним рішенням.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

В приклад вона привела європейські країни, де влада швидко інтегрує людей в суспільство, надаючи їм роботу. І потім виплати зменшуються.

Гроші, фото Уніан
Гроші, фото Уніан

Варто нагадати, що Кабінет Міністрів оприлюднив нову постанову. Згідно з нею виплати внутрішньо переміщеним особам будуть виплачуватися протягом року з моменту набуття статусу. Тож виплати держава буде надавати тільки протягом 12 місяців. Сама ідея постанови заключається в тому, що року для влаштування на роботу та інтеграції в суспільство досить, щоб почуватися нормально.

Нагадаємо, портал Знай інформував, які надбавки до пенсії можуть отримати українці: весь список

Раніше на порталі Знай повідомлялося, у Мінсоцполітики попередили про зупинення виплат пенсіонерам

Також, наш портал інформував, українцям роздадуть гроші на "зимову" комуналку або купівлю дров: як отримати