Українці мають право на різні надбавки до пенсії, переважна більшість яких залежить від віку та інших нюансів. Стало відомо, хто з українців зможе одержати додаткові бонуси.

Щоб отримати надбавку за вік, пенсія українців не повинна перевищувати 10 340 гривень. Чим старша людина, тим більше їй заплатять. Так, пенсіонери від 70 до 75 років отримають 300 грн до пенсії, у віці від 75 до 80 років – 456 грн, а старше 80 років – 570 грн.

Пенсіонери. Фото Freepik
Пенсіонери. Фото Freepik

Також деякі категорії можуть розраховувати на надбавку за наднормативний стаж. Норма для чоловіків – 35 років, а для жінок – 30. За кожен понаднормовий рік їм доплачують по 1% від мінімальної пенсії, тобто по 20,93 грн.

Тим, хто утримує дитину віком до 18 років, належить надбавка за дітей. Розмір допомоги становить 150 гривень на кожну дитину.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами
Показати ще

Крім того, українці зі званням Почесного донора отримують надбавку за донорство. Такі особи можуть претендувати на 258,90 грн на місяць, але розмір залежить від прожиткового мінімуму, тобто імовірно, вона може зрости, якщо показник збільшать. Статус донора надають тим, хто здав безкоштовно щонайменше 40 разових максимально допустимих доз крові або 60 разових максимально допустимих доз плазми.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, уріжуть виплати замість обіцяного підвищення: українці можуть втратити до 50% пенсії - кому приготуватися

Раніше ми писали про те, що українцям підвищать розмір соціальних виплат: скільки отримуватимемо з 2024 року

Як повідомляв Знай.ua, щоб усі встигли: терміни ідентифікації одержувачів соцвиплат і пенсій в "Ощадбанку" можуть продовжити